Náš spolek tak jako v předchozích letech i v roce 2022 opět připravil zábavný komponovaný podvečer s názvem Živý betlém. S touto společensko-kulturní událostí jsme v letech 2016 a 2017 začínali v areálu Základní školy Kamínky. V roce 2018 a 2019 se Živý betlém konal na hřišti Staré školy v Zoubkově ulici. Vloni jsme tuto akci zorganizovali ve společenském centru Skála na Oblé, letos tedy po pěti letech opět na Kamínkách. Záštitu nad Živým betlémem tak jako v loňském roce převzala JUDr. Markéta Vaňková, primátorka statutárního města Brna.

Od odpoledních hodin byla pro návštěvníky, zejména pro ty nejmenší, připravena minizoo. Skauti přinesli betlémské světlo a k poslechu začala hrát hudební skupina. Hned po setmění si všichni přítomní vyslechli sváteční slovo převora augustiniánského opatství na Starém Brně P. Angela Lemmeho, OSA. Poté trubač fanfárou zahájil samotné představení. Pro letošní rok jsme provedli několik změn ve scénáři. Slova se ujal mág Sirius, který diváky provedl celým biblickým příběhem. Pastýři, králové, Anděl páně i diváci za zpěvu koled společně přišli opět po roce vzdát hold právě narozenému Ježíškovi.

Děkujeme všem členům a členkám T. J. Sokol Brno – Nový Lískovec, kteří se podíleli na přípravě letošního Živého betléma. Poděkování patří také městské části Brno – Nový Lískovec, Statutárnímu městu Brnu a Jihomoravskému kraji za finanční příspěvek, Základní škole Kamínky a AC Moravská Slavia Brno za materiální a technickou podporu.

 

Kategorie: Aktuality

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *